Az ismeretlen Drakula - Film kritika

Az ismeretlen Drakula -Filmkritika Dracula Untold

Vlad Tepes, vagyis Drakula halandó életének eredeti története, abból a korból, mielőtt vérszomjas vámpírrá változott.Luke Evans (Halálos iramban 6, Halhatatlanok) a főszereplője ennek az új, nagyszabású, izgalmas akció-kalandfilmnek, amely feltárja az eredettörténetét annak a férfinak, akiből Dracula lett.

Véleményem szerint túlságosan fel lett kapatva ahhoz képest milyen is a film valójában. Persze legalább bemutatja a legendát Drakuláról és az emberről aki nyársra húzta legyőzött ellenségeit. Van benne némi kis igazság és az alap történet nem is lenne rossz, de valahogy a végére igencsak lerontották a filmet. Természetesen ad egy látvány képet Erdélyről abban a korban. Mi történt, miért lett Vlad harcos sőt egy remek harcos, aki sokakat győzött le. Áldozatait karóra húzta, hogy mire volt ez jó? Nem tudom kérdezzétek meg tőle. Mivel a Törökök új hadsereget akartak ezért 1000 fiú gyermeket akartak elhurcolni köztük főszereplőnk fiát is, de Vlad ezt nem hagyta így a Törökök ellen fordult. Viszont nem tudta volna felvenni a harcot a törökökkel, így családja és népe megmentésének érdekében lepaktált a sötétséggel! Miután Vámpírrá vált hihetetlen nagy erőre tett szert és megtudta fékezni a Török hadsereget. Ám ennek ára volt. Ha nem akart örökké vámpír maradni, 3 napig nem ihatott vért különben örökké a sötétség szolgája marad. De persze főhősünk nem tudta megállni a 3 napot, hisz a családját megint veszély fenyegette és hitvese felajánlotta neki, hogy igyon az ő véréből. Ezt meg is tette és ezután jöttek a harcok és a bonyodalmak.

Nekem a kedvenc részem amikor vámpír hadsereget készít magának. Legyőznek mindenkit, de persze gyermekét meghagyta embernek és a vámpírok megszomjaztak a gyermekre. Vlad mármint Drakula ezt úgy akadályozta meg, hogy egy papnak adta gyermekét és magára vonta a többi vámpír figyelmét miközben felkelt a nap. Mint minden normális vámpíros filmben ahol nem csillog a vámpírok bőre a naptól elégnek, ez itt is így történt. Drakula feláldozta magát, hogy elpusztítsa a vámpírokat. Sikerrel járt, de szolgálója valahogy őt feltudta támasztani. A többi vámpír porrá éget, de Drakula kivétel volt. Miért ne? Hát ő Drakula, ő megteheti. Vagy nem? Hát ebben a filmben megteheti. A film úgy végződik, hogy Drakula a mai világban sétál és találkozik egy nővel aki hasonlít a volt feleségéhez, milyen romantikus. Együtt elmentek valamerre és csak akkor kezdődött a játék. 

Szerintem a filmet egyszer meglehet nézni, de nem nyerte el a tetszésem, valahogy nem éreztem, hogy ez igazi Drakula film lett volna. Nem mondom, hogy nagyon rossz, de azt sem, hogy jó! Ha pontoznom kellene akkor 10/5, de ez is csak mert volt valami értelme is a filmnek.