A Barátságos Óriás - Film kritika

Borzalmas és lenyűgöző

NYOMOKBAN SPOILERT TARTALMAZ!!

Hol is kezdjem? A film káprázatos képet ad egy kislány szemszögéből, egy öreg, ámbár barátságos óriásról. A látvány világ gyönyörű volt, az álmok ábrázolása ámulatba ejtő, az alap ötlet sem lett volna rossz, de aztán...

Mark Rylance, játszotta az óriást, nevén szólítva Habó. A nevét csak filmsorán kapta a kislánytól, akit Ruby Barnhill alakított. Szofi(Ruby) az elején egy árvaházban sétálgat és a boszorkányok órájáról beszél. Mikor is van az? Az árvaházban a lányok úgy tartják egykor, a legendák éjfélt, még Szofi három órát emleget. Megtörténik az, amire azt mondja nem lenne szabad, így találkozik Habóval, aki elviszi őt óriásföldre. Később kiderül, hogy nem csak ő van óriás, de a többi, úgymond gonosz és embereket esznek. Emberbabként emlegették az óriások a filmben az embereket. Érdekes, de találó.

Tetszett benne még az is, hogy Habó s a többi óriás is furán beszélt. A színészek alapvetően jól játszották szerepüket és majdnem jól is tudták átadni az eredeti mesés hangulatot, amit az animációs változata képvisel.

Azonban összességében, ami kijött a filmből az borzalmas lett. Unalmas, itt - ott már túlságosan erőltette a dolgokat. Az álmok is jók lettek főleg az elkapás része, de végül azt is elvitték egy rosszabb formába, amely megint csak rontotta a filmet. A vége, na a vége, ami ténylegesen mindent elrontott. Mármint az a rész, amikor az emberek az óriásokra támadtak, az valami nevetséges volt. A Filmre én 10-ből 5 pontot adok.